Themacafé

Vanwege corona is er momenteel geen themacafe.

 

Het Themacafé is dé plek waar je leden van Slimme Senior kunt ontmoeten. Elke eerste zondagmiddag van de maand in De Bethel, Thomas Schwenckestraat 28 in Den Haag. Inloop vanaf 16 uur, start thema 16.30 uur, aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis en de prijs van drankjes laag.

 

Kom je voor de eerste keer of alleen? Laat het dan even per mail weten dan wordt je opgevangen en geïnformeerd door iemand van de werkgroep Welkom.


Agenda

Het ‘buiten’ themacafé

  • elkaar ontmoeten op 1.5 meter afstand op een makkelijk bereikbare plek in een park
  • we spreken niet af op een terras maar ergens op het gras bij praatpalen die elk voor een ander thema staan en waar je, al dan niet roulerend van paal naar paal, met elkaar van gedachten kunt wisselen, de praatpalen zijn vanaf een afstand te zien zodat we elkaar makkelijk kunnen vinden
  • zittend op je zelf meegebrachte klapstoel of kleedje
  • genietend van zelf meegebrachte eten en drinken of van wat je afhaalt bij de vlakbij gelegen horeca, waar je ook naar de WC kunt gaan
  • op door de weekse dagen omdat het in het weekend te druk is en op verschillende tijden zodat iedereen wel een keer kan komen
  • behalve bij slecht weer, dan gaat het helaas niet door

Wanneer?

woensdag 9 juni                     10.30 uur        Westbroekpark nabij Greens, ingang Kapelweg

dinsdag 29 juni                       16.30 uur        Ockenburg, op het grote veld links vanaf entree

donderdag 22 juli                   14.00 uur        Westbroekpark nabij Greens, ingang Kapelweg

donderdag 12 augustus         10.30 uur        Ockenburg, op het grote veld links vanaf entree

Benieuwd naar de thema’s? Kom dan vooral en zoek de praatpalen.

 

 

Maak kennis met De Tas, een nieuw Slimme Senior initiatief om elkaar te ontmoeten!

De Tas verhuist (vanaf april 2021) van Senior naar Senior vol met spullen om te delen of te ruilen.

Belangrijkste moment is Het Overhandigen. Hét moment om een andere Slimme Senior te ontmoeten en elkaar (beter) te leren kennen. Drink samen wat, kook voor elkaar of ga lekker wandelen of zoiets. En spreek snel wat af met de volgende op de lijst. Zodat de tas niet langer dan maximaal een week bij jou is. Hoe meer deelnemers, hoe meer tassen, zodat je niet eindeloos hoeft te wachten.

Vast onderdeel is Het Boek. Een boek dat groeit met persoonlijke bijdragen. In welke vorm dan ook. Oneliners, een boodschap, wens of iets wat jou heel erg bezighoudt, foto, verhaal, tekening, (kinder)wijsheid, recept, gedicht, collage, knipsel, vraagstuk of wat je maar wilt delen. Zoiets als het poëziealbum van vroeger. Maar dan anders. Ook de adressenlijst is een vast onderdeel en dus voor iedereen zichtbaar.

De rest zijn Ruilspullen. Bij de start is dat een boek en een tijdschrift, een cd, iets te snoepen, bloemen en/of kruidenzaadjes, een stekje van een plant en een waxinehoudertje. Voel je vrij om eruit te halen wat je graag wilt hebben en vervang het voor iets vergelijkbaars.

Toevoegen van Weggeefspullen mag ook. Bijvoorbeeld iets dat jij niet meer wilt hebben maar een ander mogelijk wel. Mits het in De Tas past. Geef wel duidelijk aan dat vervangen niet nodig is. Zit jouw bijdrage er nog in als De Tas weer bij jou langskomt? Haal het er dan uit of vervang het voor iets anders.

Doe mee!

We willen graag en uitdrukkelijk iedereen uitnodigen om mee te doen. Ook, of juist ook, als je nog niet zo lang lid bent!

Stuur een mail met je adres en telefoonnummer aan slimmesenior@gmail.com. Je wordt dan toegevoegd aan de adressenlijst en de activiteiten app (tenzij je dit echt niet wilt) zodat we indien nodig een bericht of aanpassing door kunnen geven. Wil je liever alleen iemand dichtbij in de buurt ontmoeten, laat ons dat dan even weten.

 

Eten
Eet je mee? Neem dan zelf een vegetarisch gerecht(je) mee voor 1 a 2 personen. Vanaf ongeveer 18.30 uur opent het buffet en eten we met zijn allen aan een sfeervol gedekte tafel. foto
De bardienst wordt gerund door deelnemers zelf. Heb je zin om af en toe mee te draaien? Meld je aan via slimmesenior@gmail.com.

Pitchen?
Vooraf aan de activiteit bestaat de mogelijkheid om te pitchen. In een pitch vertel je in 2 minuten wat je onder de aandacht wilt brengen en/of belangstellenden voor zoekt. De inhoud van een pitch valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van Slimme Senior.
Per keer is er in principe ruimte voor 2 pitches. Laat van te voren even weten als je hiervan gebruik wilt maken via slimmesenior@gmail.com.

 

 

Thema’s

Een greep van de thema’s uit de afgelopen jaren: vitaliteit, duurzaamheid, talentenjacht, nieuwjaarsborrel, passietest, open podium met muziek en poëzie, demonstratie aikido, ruilmarkt, ruimte maken in je huis en in je hoofd, debat over wonen.

Van sommige thema’s is een informatieblad gemaakt zodat je één en ander terug kunt lezen:

Blue-zones