Het Themacafé is dé plek waar je deelnemers van Slimme Senior kunt ontmoeten. Vrijwel elke eerste zondagmiddag van de maand in De Bethel, Thomas Schwenckestraat 30 in Den Haag. Inloop vanaf 16 uur, start thema 16.30 uur, aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis. Op de bar staat onze donatiepot voor een vrijwillige bijdrage naar draagkracht van 4 à 5 euro, bestemd voor o.a. de huur van de zaal en lopende onkosten. Neem contant geld mee!
Kom je voor de eerste keer en/of alleen? Laat het dan even per mail weten dan wordt je om 16 uur opgevangen en geïnformeerd door iemand van de Welkom groep.

 

Thema’s

Een greep van de thema’s uit de afgelopen jaren: vitaliteit, duurzaamheid, talentenjacht, open podium met muziek en poëzie, ruilmarkt, ruimte maken in je huis en in je hoofd, debat over wonen, levenstestament, discodansen, pubquiz enz.  Zie verder het archief onderaan deze pagina. https://slimmesenior.nl/themacafe/#archief

 

Pitchen?
Vooraf aan de activiteit(het thema) bestaat de mogelijkheid om te pitchen. In een pitch vertel je in 2 minuten wat je onder de aandacht wilt brengen en/of belangstellenden voor zoekt. De inhoud van een pitch valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van Slimme Senior.
Per keer is er in principe ruimte voor 2 pitches. Laat van te voren even weten als je hiervan gebruik wilt maken via slimmesenior@gmail.com.

Eten en drinken,
Na de bespreking van het thema is er een borrel, aangekleed met de door iedereen meegebrachte vegetarisch hapjes. Ook is er een zelfgemaakte soep tegen een kleine vergoeding. Prijzen van de drankjes worden zo laag mogelijk gehouden. Graag contant betalen.
De bar wordt gerund door deelnemers zelf. Heb je zin om af en toe mee te draaien? Meld je aan via slimmesenior@gmail.com.


Agenda Themacafé

Beste mensen,

 

Voor zondag 3 december 2023 willen wij jullie graag uitnodigen voor de maandelijkse themamiddag van Slimme Senior.

Ook nieuwe slimme senioren zijn van harte welkom. De Welkom groep staat klaar bij de ingang om extra informatie te geven en eventuele vragen te beantwoorden.

Het thema van deze middag is: de visie van Slimme Senior door Nelleke Cornelissen en Heleen Goddijn; zij beschrijven het als volgt:

Een gezamenlijke visie blijft je inspireren en motiveren om actie te ondernemen en je doelen te bereiken.

Dat geldt ook voor ons allen als slimme senioren.

Daarom is het goed om met enige regelmaat met elkaar door te nemen wat het unieke is aan Slimme Senior. Waar we met elkaar voor staan. Hoe we naar onze toekomst kijken. Met name omdat Slimme Senior (gelukkig) in beweging is en steeds nieuwe mensen aantrekt.

Kom daarom op 3 december naar het themacafé .

Nelleke en Heleen zullen zich samen met ons allemaal buigen over de visie van Slimme Senior.

In een afwisselend programma verkennen we waar Slimme Senior voor staat en wisselen we onze wensen en ideeën uit en nemen we door hoe we onszelf in de toekomst zien.

Met elkaar gaan we ervoor zorgen dat we vol inspiratie weer naar huis gaan!

En of je nu pas bij Slimme Senior bent, of al heel lang, je bent allemaal zeer welkom.

Dit is een goed moment om met nog meer andere mensen in contact te komen!”

 

Het café is open vanaf 16.00 uur.

Het thema start om 16.30 voorafgegaan door mededelingen.

De dagvoorzitter  is: Guurtje Schermer

Het buffet wordt vanaf 17.45 klaargezet en de vraag aan allen is om een borrelhapje (het liefst vegetarisch) mee te nemen en dat aan de bar/keukengroep af te geven.

Er wordt eveneens soep geserveerd, waarvoor een bijdrage van 3 euro wordt gevraagd (graag contant).

Op de bar staat de Donatiepot voor een vrijwillige bijdrage van 4 à 5 euro, bestemd voor de huur van de zaal en de lopende kosten.

Het is eveneens mogelijk om een jaarlijkse bijdrage over te maken op het gironummer van Slimme Senior. Het gironummer is:

NL25 SNSB 0783304293 t.n.v. Stichting Slimme Senior te Den Haag.

Tot ziens op zondag 3 december in de Bethel, Thomas Schwenckestraat 28 – 30.

Met hartelijke groet,

Werkgroep Themacafé

Thomas Schwenckestraat 28-30

 

N.B.: Het volgende Themacafé is op 7 januari 2024

 

Hier vind je de verslagen van de afgelopen themacafe’s

 

 

 

 

 

 Themacafe Archief

2023 november Sing-a-long

2023 oktober Omzien naar wat achter ons ligt

2023 september Open Podium

2023 juli Eenzaamheid

2023 juni Pubquiz!

2023 mei De Voedselbank

2023 april Afrikaans trommelen

2023 maart Land van Ons

2023 februari Valpreventie