Het Themacafé is dé plek waar je deelnemers van Slimme Senior kunt ontmoeten. Vrijwel elke eerste zondagmiddag van de maand in De Bethel, Thomas Schwenckestraat 30 in Den Haag. Inloop vanaf 15.30 uur, start thema 16.30 uur, aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis. Op de bar staat onze donatiepot voor een vrijwillige bijdrage naar draagkracht van 4 à 5 euro, bestemd voor o.a. de huur van de zaal en lopende onkosten. Neem contant geld mee!
Kom je voor de eerste keer? dan ben je welkom om 15 uur  dan wordt je (samen met andere nieuwkomers) verwelkomt en geïnformeerd door iemand van de Welkom groep.

Kom je voor de eerste keer laat het dan even per mail weten.

 

Thema’s

Een greep van de thema’s uit de afgelopen jaren: vitaliteit, duurzaamheid, talentenjacht, open podium met muziek en poëzie, ruilmarkt, ruimte maken in je huis en in je hoofd, debat over wonen, levenstestament, discodansen, pubquiz enz.  Zie verder het archief onderaan deze pagina. Hier vind je de verslagen van de afgelopen themacafe’s

 

Pitchen?
Vooraf aan de activiteit(het thema) bestaat de mogelijkheid om te pitchen. In een pitch vertel je in 2 minuten wat je onder de aandacht wilt brengen en/of belangstellenden voor zoekt. De inhoud van een pitch valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van Slimme Senior.
Per keer is er in principe ruimte voor 2 pitches. Laat van te voren even weten als je hiervan gebruik wilt maken via slimmesenior@gmail.com.

 

Eten en drinken
Na de bespreking van het thema is er een borrel, aangekleed met de door iedereen meegebrachte vegetarisch hapjes. Ook is er een zelfgemaakte soep tegen een kleine vergoeding. Prijzen van de drankjes worden zo laag mogelijk gehouden. Graag contant betalen.
De bar wordt gerund door deelnemers zelf. Heb je zin om af en toe mee te draaien? Meld je aan via slimmesenior@gmail.com.


Agenda Themacafé

Beste mensen,

Voor zondag 3 maart 2024 willen wij jullie graag uitnodigen voor de maandelijkse themamiddag van Slimme Senior.

 

Ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Voorafgaand aan het themacafé wordt om 15.00uur een introductie-bijeenkomst georganiseerd door de Welkomgroep voor uitgebreide informatie over Slimme Senior. Willen de nieuwe leden aan Enno Knoppers opgeven als zij willen deelnemen aan deze bijeenkomst. Email adres Enno: ennoalbert@hotmail.com.

 

De themamiddag van maart staat in het teken van het levenstestament. 

De presentatie zal gehouden worden door notaris, Steyn Wery.(gepensioneerd).

 

Daarna gaan wij interactief ons verder verdiepen.

Het levenstestament gaat over de fase waarin iemand voorbereidingen treft (en officieel vastlegt) voor het moment dat zij/hij niet meer voor 100% kan beschikken over de mentale en/of fysieke autonomie.

Hierbij kunnen de volgende vragen gesteld en beantwoord worden:

– wat is zo’n testament en de betekenis ervan

– wat is een goed moment voor een levenstestament

– wat gaat er mis als je niets doet

– hoe is het voor je om erover na te denken

 

Het café is open vanaf 15.30 uur. Let op: een half uur eerder dan gewoonlijk.

 

Het thema start om 16.30u voorafgegaan door mededelingen.

 

De dagvoorzitter is: Guurtje Schermer

 

Het buffet wordt vanaf 17.45uur klaargezet en de vraag aan allen is om een borrelhapje  (liefst vegetarisch) mee te nemen en dat aan de bar/keukengroep af te geven.

 

Er wordt eveneens soep geserveerd, waarvoor een bijdrage van 3 euro wordt gevraagd. Graag contant!

Op de bar staat de Donatiepot voor een vrijwillige bijdrage van 4 á 5 euro, bestemd voor de huur van de zaal en de lopende kosten.

 

Het is eveneens mogelijk om een jaarlijkse bijdrage over te maken op het gironummer van Slimme Senior. Het gironummer is:

NL 25 SNSB 0783304293 t.n.v. Stichting Slimme Senior te Den Haag

 

Tot ziens op zondag 3 maart in de Bethel  Thomas Schwenckestraat 28-30

Het volgende Themacafé is op 7 april 2024

Met hartelijke groet,

Werkgroep Themacafé

 

Hier vind je de verslagen van de afgelopen themacafe’s

 

 Themacafe Archief

2024 februari Grootouders voor het klimaat

2024 januari Nieuwjaarstoast en pubquiz

2023 december De visie van Slimme senior

2023 november Sing-a-long

2023 oktober Omzien naar wat achter ons ligt

2023 september Open Podium

2023 juli Eenzaamheid

2023 juni Pubquiz!

2023 mei De Voedselbank

2023 april Afrikaans trommelen

2023 maart Land van Ons

2023 februari Valpreventie