Wat wij doen

 

Bij Slimme Senior gebeurt van alles:

 • Themacafé: De plek waar je elkaar eens in de maand kunt ontmoeten. Je kunt blijven eten. Tijdens het Café is er tijd voor een thema, workshop of soms feest .
 • Werkgroepen: De naam zegt het al: hier wordt gewerkt. Maar altijd vanuit ons uitgangspunt: doe vooral die dingen waar je blij van wordt en die bij je passen.
  De werkgroepen dragen bij aan de pijlers van Slimme Senior: Gelukkig Wonen in de toekomst; goede en betrouwbare zorg en diensten; contacten opbouwen via het Themacafé. Er is een werkgroep Themacafé en een werkgroep Zorg. De werkgroep wonen is inmiddels zelfstandig en heet Naaste Buren.
 • Activiteitengroepen: Van deze groepen zijn er heel wat. Kijk wat je interesseert en meld je aan via slimmesenior@gmail.com. Je krijgt bericht over de eerstvolgende wandeling, gespreksavond, of van wat je maar hebt aangegeven. En natuurlijk kun je zelf een nieuwe activiteitengroep opzetten!
 • Grote themabijeenkomsten. Deze organiseren wij een keer per jaar. Zo was er een bijeenkomst over Anders Wonen, over Zorg coöperaties en over het Levenstestament.
 • Stamcafe Not Out. Elke dinsdag Stamcafe van 17 tot 19.30 u aan de Valeriusstraat 18. Zie ook hieronder bij Cafe Not Out.
 • Postcodegroepen. Dit zijn deelnetwerken van Slimme Senioren die bij elkaar in de buurt wonen. De deelnemers komen af en toe bij elkaar. Doel: elkaar beter leren kennen, en elkaar waar nodig hulp en steun geven bij bijvoorbeeld ziekte, zoals boodschappen doen, even op bezoek etc. De postcodegroep is geen vervanging voor de Thuiszorg.

 

Activiteiten

Werkgroepen

 • Cafe Not Out

  Zin om andere mensen van Slimme Senior te ontmoeten? En liefst binnen een week?

  Kom dan naar ons stamcafe  voor een borrel en als je wilt een betaalbaar hapje eten. Adres: Cafe Not Out, Valeriusstraat 18. Elke dinsdag van 17 u tot 19.30 zitten  daar altijd mensen van Slimme Senior aan onze stamtafel. Nog nooit bij Slimme Senior geweest? Geen probleem, je bent van harte welkom. Vaste bezoekers en nieuwelingen.. hier tref je elkaar , het hele jaar door, ook in de zomervakantie.

   

 • Werkgroep Zorg

  Deze werkgroep is in 2107 van start gegaan n.a.v.een themabijeenkomst in mei 2016 over Zorg coöperaties, waar veel belangstelling voor was. In de werkgroep zorg zijn wij aan de slag gegaan met vragen als: hoe werkt een zorgcoöperatie? Hoe zet je deze op? Wat zijn  de voor en nadelen? Welke diensten willen we? Is er een verbinding mogelijk met een woongroep etc.  We overwegen samen te gaan werken met wijzelf.nl, maar kijken eerst met elkaar hoe deze organisatie kan passen bij Slimme Senior.

  De werkgroep zorg heeft ook het initiatief genomen met het opzetten van postcodegroepen. Dit zijn groepen Slimme Senioren die bij elkaar in de buurt wonen en die iets voor elkaar willen doen bij bijvoorbeeld ziekte.
  Wie mee wil denken is van harte welkom. Mail ons via slimmesenior@gmail.com.

 • Werkgroep Themacafé

  Deze werkgroep bereidt het Themacafé voor. Het themacafé is op de eerste zondag van de maand geopend vanaf 16 uur. Elke keer is er een thema of een activiteit waar iedereen van Slimme Senior welkom is. Een greep uit het afgelopen half jaar:  Nieuwjaars borrel, talentenjacht, passietest, presentatie over een pelgrimstocht, een demonstratie aikido, een ruil markt. Voor het nieuw seizoen hebben we alweer nieuwe thema’s; storytelling en levensverhalen; lief en leed, over omgaan met verlies; ruilmarkt, alternatief sinterklaasfeest.
  Het café kan alleen draaien met een Bardienst, waar wij nog mensen voor zoeken. Ook wie graag wil meedenken over nieuwe thema’s is van harte welkom in deze werkgroep. Meld je aan via slimmesenior@gmail.com.

 • Mahjongclub

  Zo’n 1 x in de 4 tot 6 weken komt de Mahjongclub van Slimme Senior bij elkaar bij een van de leden thuis. De huidige groep is vol, maar wij willen een nieuwe groep oprichten omdat er belangstellenden zijn. Dus belangstellende nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden!
  Onze groep hecht ook aan gezelligheid en ontspannenheid. Maar enige kennis van Mahjong is toch wel wenselijk. Voor belangstellenden, die niets of erg weinig van Mahjong weten, raden wij een cursus aan. Deze kan worden gevolgd bij de Mahjong club Haagse Kringen. De club komt woensdagavond bijeen in het clubgebouw van korfbalclub ALO in de Bosjes van Pex. Een cursus bestaat uit 6 lessen. Neem voor meer informatie contact op met bovenstaande Mahjong club.

  Het oorspronkelijk Chinese Mahjongspel bestaat uit een interessante mix van inzicht en geluk, berekening en willekeur. Het wordt gespeeld met benen of kunststoffen stenen, die voorzien zijn van mooie afbeeldingen.
  Het gaat erom zo snel mogelijk Mahjong te maken: bijvoorbeeld een bepaalde combinatie van veertien stenen bestaande uit vier sets van drie stenen en één paar van twee met een zo hoog mogelijke score. En dat is vaak lastiger dan het lijkt.
  Het mahjongspel bevat in totaal 136 stenen, twee dobbelstenen, vier stokken om de stenen op te plaatsen.
  Het spel bevat ook acht gelukstenen (seizoenen en bloemen).
  Dus: mocht het je leuk lijken om mee te doen, mail ons via slimmesenior@gmail.com.  

 • Verdieping

  Bij deze groep kun je op verschillende manieren bezig zijn met levensthema’s. Filosoferen, praten over je eigen ontwikkeling, nadenken over je toekomst, gebeurtenissen in de wereld. Alles kan onderwerp zijn in deze gespreksgroep. Meedoen? Meld je via slimmesenior@gmail.com en Nelleke vertelt je er meer over.

 • Wandelen

  Bettina  organiseert regelmatig wandelingen. De bedoeling is om niet te lang te lopen, 1 a 2 uur , maar al naargelang de behoeften kan het ook korter. Af en toe organiseert ze ook een lange wandeling en geeft dat in haar berichten aan. Iedere wandeling is anders  en altijd in of rond Den Haag.

  Heleen geeft soms rondleidingen in het natuurgebied Solleveld.

  Wil je ook berichten krijgen over wandelingen? Meld je aan bij slimmesenior@gmail.com en je krijgt bericht als er weer gewandeld wordt.

   

 • Fietsclub

  Gewoon lekker fietsen, al dan niet elektrisch. We racen niet, maar genieten van het landschap.  Af en toe organiseert Gerda een fietstocht in het voorjaar of de zomer. Zin om een keertje mee te gaan? Meld je aan via slimmesenior@gmail.com en  als we gaan fietsen krijg je bericht..

 • Cultuurgroep

  Ga je graag naar een museum, concert, theater of film maar heb je geen zin om in je eentje te gaan? Meld je via slimmesenior@gmail.com bij de cultuurgroep en je krijgt bericht over alle gezamenlijke plannen. Je kunt zelf natuurlijk ook ideeën aandragen.

 • Spelletjes doen

  Paul heeft heel veel goede spellen, vrolijk, spannend maar ook met diepgang. Meld je aan bij pdeege@planet.nl. En je hoort wanneer er weer een spelletjesavond is. Interesse in Mahjong? Paul heeft ook daar een aparte groep voor.