Bij Slimme Senior gebeurt van alles, er zijn veel activiteiten en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten.
Alle activiteiten worden door de leden zelf geïnitieerd. Van, voor en door elkaar dus! Het aanbod is daardoor divers, veranderlijk en varieert van incidentele tot wekelijkse of maandelijkse activiteiten.

 

(Klik op de foto’s voor een uitvergroting)

 

Recente initiatieven worden via de Activiteitenapp bekend gemaakt. Om opgenomen te worden in de appgroep moet je lid zijn van de Slimme Senior. Je kunt je verzoek met telefoonnummer dan mailen naar slimmesenior@gmail.com. Meer info over het gebruik van de appgroepen vindt je onder de menuknop ‘vragen’?

 

Wat wil jij doen?
Heb jij interesse om deel te nemen aan een bestaande activiteit? Neem dan rechtstreeks contact op met de initiatiefnemer. 

Wil je zelf een activiteit opstarten en ben je zoek naar mensen met dezelfde interesse, gelijkgestemden, lotgenoten, sparringpartners of wie dan ook om samen mee aan de slag te gaan?
Doe dan zelf een oproep via de Activiteitenapp. Als je twijfelt of jouw activiteit past binnen de doelstelling van de Slimme Senior mail ons dan even.OVERZICHT ACTIVITEITEN

 

Cultuur

Ga je graag naar een museum, concert, theater of film maar heb je geen zin om in je eentje te gaan? Hou het aanbod via de Activiteitenapp in de gaten of doe zelf een oproep!

 

De Tas

Verhuist (vanaf april 2021) van Senior naar Senior vol met spullen om te delen of te ruilen én om elkaar te ontmoeten!

Mee doen? Stuur een mail met je adres en telefoonnummer aan slimmesenior@gmail.com

 

Dansen

Dans je graag? Houd dan de activiteitenapp in de gaten want daar worden alle initiatieven op dansgebied aangekondigd of neem contact op met Ineke van Dis via ivd@casema.nl.

 

Filmclub

Samen een film bekijken en bespreken. Gertjan Heuterman heutermangertjan@gmail.com

 

Fietsen

Gewoon lekker fietsen, al dan niet elektrisch. We racen niet, maar genieten van het landschap. Regelmatig organiseert Gerard een fietstocht in het voorjaar of de zomer. Zin om een keertje mee te gaan? Stuur een app naar Gerard (06 20083123). Als we gaan fietsen krijg je van hem bericht. Zie ook de aankondigingen in de Activiteitenapp

 

Groene Senior

Samen actief op het gebied van milieu, duurzaamheid en meer. Zie ook de aankondigingen in de Activiteitenapp. slimmesenior@gmail.com

 

Klaverjassen

Er is een aparte klaverjas appgroep. Stuur een mail naar slimmesenior@gmail.com als je mee wilt doen, dan wordt je toegevoegd.

 

Leesclub

Gertjan Heuterman heutermangertjan@gmail.com

 

Mahjongclub

Zo’n 1 x in de 4 tot 6 weken komt de Mahjongclub bij elkaar bij een van de leden thuis. De huidige groep is vol, maar bij voldoende belangstelling starten we een nieuwe groep. Enige kennis van Mahjong is wel wenselijk. Voor belangstellenden, die niets of erg weinig van Mahjong weten, raden wij een cursus aan. Deze kan worden gevolgd bij de Mahjong club Haagse Kringen. Het oorspronkelijk Chinese Mahjongspel bestaat uit een interessante mix van inzicht en geluk, berekening en willekeur. Wil je op de wachtlijst? Mail dan naar  slimmesenior@gmail.com.

 

Mannengroep

Mannen die regelmatig met elkaar afspreken en samen eten. Gertjan Heuterman, heutermangertjan@gmail.com

 

Muziek en zingen

Zangervaring hoeft niet. We werken ook met instrumenten. Max. 6 deelnemers. Marie-Anne de Rooij mrooij@xs4all.nl

 

VuilJutten

 

Iedere week in principe op de donderdag start 11 uur, om de week eindpunt van lijn 11 en voor het Zwarte Pad eindpunt van de bus op het bankje.

Raapstok op aanvraag, Vuilzak mee.

Bettina van Elk bx10x10@gmail.com

 

Schilderen/tekenen (buiten of in atelier)

Lidy van Beurden lidy.vanbeurden@zonnet.nl

 

Spelletjesmiddag

Elke 2e do van de maand van 14.00-16.00. Yvonne de Kroes  yvonnedekroes@gmail.com

 

Stamcafe Not Out 

Zin om andere mensen van Slimme Senior te ontmoeten? En liefst binnen een week? Kom dan naar ons stamcafé voor een borrel en als je wilt een betaalbaar hapje eten. Hier tref je elkaar, het hele jaar door, ook in de zomervakantie. Vaste bezoekers of nieuweling? Aan onze stamtafel zitten dan altijd Slimme Senioren om je te verwelkomen!

Elke dinsdag Stamcafe van 17 tot 19.30 in café de Not Out, Valeriusstraat 18 in Den Haag.

 

Themacafé

 

Verdiepingsgroepen

Bij deze groep kun je op verschillende manieren bezig zijn met levensthema’s. Filosoferen, praten over je eigen ontwikkeling, nadenken over je toekomst, gebeurtenissen in de wereld. Alles kan onderwerp zijn in deze gespreksgroep. Wil je meer weten of meedoen? Meld je aan. Bij voldoende belangstelling starten we een nieuwe groep. Wil je op de wachtlijst? Mail dan  slimmesenior@gmail.com.

 

Wandelen

Bettina organiseert regelmatig wandelingen. De bedoeling is om niet te lang te lopen, 1 a 2 uur, maar al naargelang de behoeften kan het ook korter. Af en toe organiseert ze ook een lange wandeling en geeft dat in haar berichten aan. Iedere wandeling is anders en altijd in of rond Den Haag.

Heleen geeft soms rondleidingen in het natuurgebied Solleveld. Wil je ook berichten krijgen over wandelingen? Zie aankondigingen in de Activiteitenapp.