Wat wij doen

 

Bij Slimme Senior gebeurt van alles:

 • Slimme Senior Café: De plek waar je elkaar eens in de maand kunt ontmoeten. Je kunt blijven eten. Tijdens het Café is er tijd voor een thema, workshop of soms feest .
 • Werkgroepen: De naam zegt het al: hier wordt gewerkt. Maar altijd vanuit ons uitgangspunt: doe vooral die dingen waar je blij van wordt en die bij je passen.
  De werkgroepen dragen bij aan de pijlers van Slimme Senior: Gelukkig Wonen in de toekomst; goede en betrouwbare zorg en diensten; contacten opbouwen via het Slimme Senior Café. Er is een werkgroep Slimme Seniorcafe en een werkgroep Zorg. De werkgroep wonen is inmiddels zelfstandig en heet Naaste Buren
 • Activiteitengroepen: Van deze groepen zijn er heel wat. Kijk wat je interesseert en meld je aan. Je krijgt bericht over de eerstvolgende wandeling, gespreksavond, of van wat je maar hebt aangegeven. En natuurlijk kun je zelf een nieuwe activiteitengroep opzetten!
 • Grote themabijeenkomsten. Deze organiseren wij een keer per jaar. Zo was er een bijeenkomst over Anders Wonen, over Zorg coöperaties en over het Levenstestament.
 • Stamcafe Not Out. Elke dinsdag Stamcafe van 17 tot 19.30 u aan de Valeriusstraat 18. Zie ook hieronder bij Cafe Not Out.

Behalve werkgroepen zijn er allerlei activiteiten die Slimme Senioren zelf ondernemen. De meeste activiteitengroepen staan open voor alle mensen die aangesloten zijn bij Slimme Senior. Er komen regelmatig nieuwe activiteitengroepjes bij. Elk groepje wordt getrokken door 1 of 2 mensen. Interesse in een of meer activiteiten? Bij het Slimme Seniorcafe kom je mensen ervan tegen! Of meld je aan via contact.

Activiteiten

Werkgroepen

 • Mindmap 2018

 • Mindmap 2018

 • Cafe Not Out

  Zin om andere mensen van Slimme Senior te ontmoeten? En liefst binnen een week?

  Kom dan naar ons stamcafe  voor een borrel en als je wilt een betaalbaar hapje eten. Adres: Cafe Not Out, Valeriusstraat 18. Elke dinsdag van 17 u tot 19.30 zitten  daar altijd mensen van Slimme Senior aan onze stamtafel. Nog nooit bij Slimme Senior geweest? Geen probleem, je bent van harte welkom. Vaste bezoekers en nieuwelingen.. hier tref je elkaar , het hele jaar door, ook in de zomervakantie.

   

 • Werkgroep Zorg

  Deze werkgroep is in 2107 van start gegaan n.a.v.een themabijeenkomst in mei 2016 over Zorg coöperaties, waar veel belangstelling voor was. In de werkgroep zorg zijn wij aan de slag gegaan met vragen als: hoe werkt een zorgcoöperatie? Hoe zet je deze op? Wat zijn  de voor en nadelen? Welke diensten willen we? Is er een verbinding mogelijk met een woongroep etc.  We overwegen samen te gaan werken met wijzelf.nl, maar kijken eerst met elkaar hoe deze organisatie kan passen bij Slimme Senior.

  De werkgroep zorg heeft ook het initiatief genomen met het opzetten van postcodegroepen. Dit zijn groepen Slimme Senioren die bij elkaar in de buurt wonen en die iets voor elkaar willen doen bij bijvoorbeeld ziekte.
  Wie mee wil denken is van harte welkom. Mail ons via contact.

 • Werkgroep Slimme senior Café

  Deze werkgroep bereidt het Slimme Senior Café voor. Het café is op de eerste zondag van de maand geopend vanaf 16 uur. Elke keer is er een thema of een activiteit waar iedereen van Slimme Senior welkom is. Een greep uit het afgelopen half jaar:  Nieuwjaars borrel, talentenjacht, passietest, presentatie over een pelgrimstocht, een demonstratie aikido, een ruil markt. Voor het nieuw seizoen hebben we alweer nieuwe thema’s; storytelling en levensverhalen; lief en leed, over omgaan met verlies; ruilmarkt, alternatief sinterklaasfeest.
  Het café kan alleen draaien met een Bardienst, waar wij nog mensen voor zoeken. Ook wie graag wil meedenken over nieuwe thema’s is van harte welkom in deze werkgroep. Meld je aan via contact.

 • Eetclub

  Eén van onze leden (Marijke) vindt het heerlijk om voor een grote groep mensen te koken, bij haar thuis of ergens buiten.
  Gemiddeld zo’n 1 x per maand stuurt ze een uitnodiging de deur uit en wie dan het eerst komt, het eerst ‘maalt’.
  Het is heel erg leuk om op deze manier nader kennis te maken met leden van de Slimme Senior onder het genot van een heerlijke maaltijd met een glaasje.
  De kosten van de maaltijd worden onder de deelnemers omgeslagen.
  Tot op heden hebben we heerlijke etentjes bij haar thuis gehad (max. 10 personen) of in de duinen (geen vast max.)
  Krijg je een mailbericht van Slimme Senior met een uitnodiging om deel te nemen aan een van deze happenings, reageer dan snel, zodat je kan genieten van de heerlijke kookkunsten van Marijke en van een gezellige culinaire avond met andere Slimme Senioren! Ook al ken je nog niemand, je bent welkom.

 • Mahjongclub

  Zo’n 1 x in de 4 tot 6 weken komt de Mahjongclub van Slimme Senior bij elkaar bij een van de leden thuis. De huidige groep is vol, maar wij willen een nieuwe groep oprichten omdat er belangstellenden zijn. Dus belangstellende nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden!
  Onze groep hecht ook aan gezelligheid en ontspannenheid. Maar enige kennis van Mahjong is toch wel wenselijk. Voor belangstellenden, die niets of erg weinig van Mahjong weten, raden wij een cursus aan. Deze kan worden gevolgd bij de Mahjong club Haagse Kringen. De club komt woensdagavond bijeen in het clubgebouw van korfbalclub ALO in de Bosjes van Pex. Een cursus bestaat uit 6 lessen. Neem voor meer informatie contact op met bovenstaande Mahjong club.

  Het oorspronkelijk Chinese Mahjongspel bestaat uit een interessante mix van inzicht en geluk, berekening en willekeur. Het wordt gespeeld met benen of kunststoffen stenen, die voorzien zijn van mooie afbeeldingen.
  Het gaat erom zo snel mogelijk Mahjong te maken: bijvoorbeeld een bepaalde combinatie van veertien stenen bestaande uit vier sets van drie stenen en één paar van twee met een zo hoog mogelijke score. En dat is vaak lastiger dan het lijkt.
  Het mahjongspel bevat in totaal 136 stenen, twee dobbelstenen, vier stokken om de stenen op te plaatsen.
  Het spel bevat ook acht gelukstenen (seizoenen en bloemen).
  Dus: mocht het je leuk lijken om mee te doen, mail ons via het contactformulier wij nemen contact met je op.  

 • Verdieping

  Bij deze groep kun je op verschillende manieren bezig zijn met levensthema’s. Filosoferen, praten over je eigen ontwikkeling, nadenken over je toekomst, gebeurtenissen in de wereld. Alles kan onderwerp zijn in deze gespreksgroep. Meedoen? Meld je via contact  en Nelleke vertelt je er meer over.

 • Leesclub

  Literatuur lezen en samen bespreken. Elke keer een ander boek. Aan deze club kun je ook eenmalig deelnemen. Een of twee mensen bereiden het gesprek voor.
  Bij voldoende aanmeldingen gaat deze groep van start. Meld je via contact en je krijgt een uitnodiging als er genoeg belangstellenden zijn.

 • Wandelen

  Ada Sinke organiseert al een tijd fantastische wandelingen.De bedoeling is om niet te lang te lopen, 1 a 2 uur , maar al naargelang de behoeften kan het ook korter. Deze groep wil het wandelen tot een belevenis maken en daarom zal ook uitvoerig worden stilgestaan bij opkomende dan wel ondergaande zon, ontluikend groen en bijzondere vogelgeluiden. En voorts bij alles wat op zo’n tochtje het oog trekt, het gevoel streelt, het gehoor opent en de tastzin raakt. Iedere wandeling is anders.

  Heleen geeft soms rondleidingen in het natuurgebied Solleveld.