Bij Slimme Senior gebeurt van alles, er zijn veel activiteiten om elkaar te ontmoeten. 
Alle activiteiten worden door de deelnemers zelf geïnitieerd. Van, voor en door elkaar dus! Het aanbod is daardoor divers, veranderlijk en varieert van incidentele tot wekelijkse of maandelijkse activiteiten.

 

Slimme Senior werkt met 2 Whatsapp groepen. Voor het aankondigen van- of als deelnemer aanmelden voor, een activiteit wordt gebruik gemaakt van de Activiteiten SlimmeSenior App groep.

Voor meer informatie over deze en de 2e (andere) app-groep klik hier. Diverse activiteiten hebben ook nog een eigen (kleinere) app-groep.

 

Thema café
Het maandelijkse Thema café is een alles overkoepelende activiteit waar alle deelnemers 1 x per maand welkom zijn.
Iedere deelnemer krijgt per mail een uitnodiging.
Hier vind je alle informatie. Je vindt er ook een overzicht van de activiteiten die al geweest zijn.

 

Hieronder een opsomming van de huidige activiteiten.
Mocht je belangstelling hebben in één van de activiteiten, klik dan op de + voor meer info en/of aanmelding.

 

Borrel uur bij stamcafé "Not Out" op dinsdag

Café "Not Out" is het gezelligheids- en ontmoetingscafé van de Slimme Senioren.
Hier kun je elke dinsdag vanaf 17.00 uur even binnen lopen om iets te drinken en/of samen te eten. Aanmelden voor eten gebeurt via de Activiteiten App.
Stamcafé "Not Out" van 17 tot 19.30 uur, Valeriusstraat 18 in Den Haag.

 

Borrel uur bij café "De Stamboom" op donderdag


In café "De Stamboom" op donderdag gezellig met een drankje de dag afsluiten en mogelijk ook een hapje eten? Middels de Activiteiten App wordt per week geïnventariseerd wie er belangstelling heeft, maar je kunt ook spontaan langskomen.

Café "De Stamboom" donderdag van 16.30 tot 19.30 Eikstraat 1 (hoek Thomsonlaan).

Ga je graag naar een museum, concert, theater, excursie of film maar heb je geen zin om in je eentje te gaan? Hou het aanbod via de Activiteiten App in de gaten of doe zelf een oproep!

Dans je graag? Hou het aanbod via de Activiteiten App in de gaten of wanneer je zelf een gelegenheid (optreden)weet waar je kan dansen/swingen maar heb je geen zin om in je eentje te gaan? doe dan zelf een oproep op de Activiteiten App!

Wil je zelf een activiteit opstarten en ben je op zoek naar mensen met dezelfde interesse, gelijkgestemden, lotgenoten, sparringpartners of wie dan ook om samen mee aan de slag te gaan? Doe dan zelf een oproep via de ActiviteitenApp

Als je twijfelt of jouw activiteit past binnen de doelstelling van de Slimme Senior mail ons dan even.

Gewoon lekker fietsen, al dan niet elektrisch. We racen niet, maar genieten van het landschap.
Gerard organiseert het fietsen behalve in de winter.
Er wordt een aparte app gebruikt, zodat bij vragen de Activiteiten App niet belast wordt.
Wil je aan de fiets whatsapp groep toegevoegd worden? Stuur een app naar Gerard (06 2008 3123).

De filmclub gaat iedere 2e vrijdag van de maand naar de film. Flora en Enno kiezen de film uit en melden dit op de maandag daarvoor op de Activiteiten App, waar deelnemers zich kunnen opgeven. Na de film is er gelegenheid om in de buurt iets te eten en/of te drinken.

Samen actief op het gebied van milieu, duurzaamheid en meer. Tijdens bijeenkomsten behandelen we een vooraf gekozen thema en gebruiken we gezamenlijk een betaalbare maaltijd.

Per keer kunnen er max 16 personen deelnemen, wie het eerst komt, het eerst maalt.
Deze activiteit heeft een eigen groepsapp. Als je deelnemer van Slimme Senior bent dan kun je je hiervoor aanmelden stuur een mail naar Bettina: bx10x10@gmail.com

Regelmatig klaverjassen bij een van de deelnemers thuis. Er is een aparte klaverjas appgroep. Op die app kunnen klaverjassers elkaar uitnodigen voor een spel. Wil je toegevoegd worden aan de app groep of heb je vragen, stuur een mail naar Annelies: annelies.schorsij@gmail.com

Regelmatig nemen slimme senioren het initiatief om tegen kostprijs voor elkaar te koken. In de zomer worden op deze wijze ook wel picknicks georganiseerd. Uitnodiging en aanmelding verloopt via de Activiteiten App volgens het principe wie het eerst komt het eerst maalt. Hou het aanbod via de Activiteiten App in de gaten of doe daar zelf een oproep!

 

Eenmaal in de zes weken komt er een leesclub bijeen, bij een van de deelnemers thuis. Deze club bestaat uit maximaal zes deelnemers. Nieuwe aanmeldingen komen op de reservelijst of vormen een nieuwe leesclub. Het te bespreken boek wordt gezamenlijk uitgekozen. Degene die het boek heeft aangedragen verzorgt een korte inleiding.

De leesclub maakt gebruik van een eigen groepsapp. Interesse? stuur een mail naar Enno ennoalbert@hotmail.com

Aan de hand van een thema delen we stukje bij beetje ons levensverhaal met elkaar. Waarbij we in alle openheid elkaar vertellen, bevragen, herkennen, verrassen, inspireren.

Dat mag luchtig, ernstig, emotioneel of diepgravend zijn en alles wat daar tussenin zit. Maandelijks komen we in groepen van 6-8 personen bij elkaar.

Iedere levensverhalengroep heeft een eigen groeps-app. Interesse? Mail naar franciskaottens@gmail.com.

De Slimme seniorgroep bestaat, zo laat de deelnemers lijst zien, voor het grootste deel uit vrouwen. De weinige mannen hebben er behoefte aan op gezette tijden in een aparte groep bijeen te komen en samen te eten. Dit gebeurt ongeveer eens in de 6 weken bij een van de deelnemers thuis vanaf 17 uur. Deze activiteit heeft een eigen groeps-app.

belangstelling voor deze groep? Mail gertjanheuerman@outlook.com

Heb je interesse? Of vragen? Mail Nelleke: cornelissennelleke@gmail.com

Binnen Slimme Senior is omzien naar elkaar een belangrijk thema.

We geven daar zelf vorm aan in kleinere deelnetwerken, van mensen die wat dichter bij elkaar in de buurt wonen.

Doel: elkaar beter leren kennen waardoor je het eigen netwerk uitbreidt, elkaar makkelijker uitnodigt en/of een beroep op elkaar doet.

Boodschappen doen, eten brengen als iemand ziek is, even helpen met 'n klusje in huis of tuin maar ook afspraakjes voor onderlinge ontmoetingen. Samen uit eten, een buurt wandeling, samen meewerken aan buurt initiatieven.e.d.

 

Op dit moment zijn er al, dan niet actieve Rijk in je Wijk groepen met een eigen appgroep en 1 of 2 coördinatoren in Segbroek, Centrum en Loosduinen.

De grens van de wijken is flexibel, je bepaalt zelf waar jij je het meest thuis voelt.

In het statenkwartier is een Rijk in je Wijk groep actief vanuit een eerder initiatief (deze functioneert los van Slimme Senior).

In andere stadsdelen zijn nog geen actieve Rijk in je Wijk groepen.

Ze kunnen er wel komen, als deelnemers van “SlimmeSenior” zelf in hun eigen stadsdeel of wijk initiatief nemen. Laat weten of jij ervoor voelt in je eigen wijk zo’n groep te starten. Ervaren Slimme Senioren ondersteunen je graag. Voor aanmelden en/of info mail naar Nelleke: cornelissennelleke@gmail.com

Lidy organiseert schilderen en/of tekenen, buiten of in haar atelier. Zij zegt daar zelf dit over:

Graag laat ik me inspireren door de natuur. In overleg met elkaar zou ik willen werken met thema’s, bijvoorbeeld op weg, kwetsbaarheid, kracht etc. om uiteindelijk met elkaar een tentoonstelling te maken en misschien te exposeren in de Bethel. Werken met allerlei materialen is mogelijk; potlood, krijt, aquarel, verf, collage.
Interesse en/of vragen? stuur een mail naar lidy.vanbeurden@zonnet.nl

Bij deze groep kun je op verschillende manieren bezig zijn met levensthema’s. Filosoferen, praten over je eigen ontwikkeling, nadenken over je toekomst, gebeurtenissen in de wereld. Alles kan onderwerp zijn in deze gespreksgroep. Iedere verdiepingsgroep heeft een eigen groeps-app. De verdiepingsgroepen zijn besloten groepen met een max aantal deelnemers.

Iedere verdiepingsgroep heeft een eigen groeps-app. Als de groepen vol zitten wordt een geïnteresseerden lijst bijgehouden tot er voldoende geïnteresseerden zijn voor een nieuwe groep. Die bij de opstart begeleid kan worden door slimme senioren met ervaring. Heb je belangstelling of wil je meer info mail naar heleengoddijn@gmail.com

Iedere week in principe op de donderdag, start 11 uur. De ene week bij het eindpunt van lijn 11, de andere voor het eindpunt van de bus bij Zwarte Pad op het bankje.

Aankondiging via de Activiteiten App. Er is een raapstok op aanvraag, neem wel je eigen vuilzak mee.
Er wordt eerst meegebrachte koffie met elkaar gedronken + koek. Daarna gaan we zo'n 2 uur VuilJutten. Nadien gaan we voor de liefhebbers ergens iets drinken.
Mee doen ? stuur mail naar,  Bettina: bx10x10@gmail.com

 

Bettina organiseert in principe iedere week een wandeling via de Activiteiten App.
De ene week rond 6 km, 1.5 uur, de andere week langer rond de 10-15 km. Soms gaan we met de auto (max 5 personen) of met 2 auto’s (max 9 personen incl chauffeurs).

Meestal wordt er ergens iets gedronken.
De wandelingen zijn zowel binnen als buiten Den Haag. Ook NS wandelingen staan op het programma. Eigen inbreng is natuurlijk ook mogelijk. Bettina: bx10x10@gmail.com

 

 

Fietsen met Gerard

Bijvoorbeeld rondje 't Woudt

VuilJutten

Eens per week VuilJutten in Scheveningen

Samen eten na afloop van het Themacafé

Samen eten na afloop van het Themacafé

Themacafé, afscheid Nelleke en Heleen

Themacafé, afscheid Nelleke en Heleen

Picknick in de duinen

Picknick in de duinen

Wandelen

Wandelen, hier in Solleveld, een natuurgebied bij Kijkduin

 

Heb jij leuke foto’s van een activiteit van Slimme Senior? Mail ze ons!