Zorg

Binnen de Slimme Senior is zorg een belangrijk thema.
De werkgroep Zorg onderzoekt de mogelijkheden voor onderlinge dienstverlening en hoe dat georganiseerd kan worden. Daarnaast wil zij kennis delen over hoe de zorg werkt.
De werkgroep is ook initiatiefnemer van de postcodegroepen.


Postcodegroepen
Dit zijn deelnetwerken van Slimme Senioren die bij elkaar in de buurt wonen. De deelnemers komen af en toe bij elkaar. Doel: elkaar beter leren kennen, en elkaar waar nodig hulp en steun geven bij bijvoorbeeld ziekte, zoals boodschappen doen, even op bezoek etc.

De postcodegroep is geen vervanging voor de Thuiszorg. Er is een protocol met gedragsregels.

Interesse? Mail dan naar slimmesenior@gmail.com. Je komt dan op de wachtlijst. Soms is het mogelijk om bij een bestaande postcodegroep in te stappen en anders kom je op de wachtlijst voor een nieuwe groep. Of start zelf een groep in jouw omgeving, de werkgroep ondersteunt je daarbij.


Servicepunt Den Haag
Den Haag heeft Servicepunten waar iedere Hagenaar terecht kan met vragen over zorg en welzijn. Servicepunten bevinden zich binnen 1,5 kilometer van het adres van een Hagenaar.
Bij een Servicepunt XL is ook een ouderenconsulent aanwezig.

Hieronder zie je stap voor stap hoe je online een servicepunt bij jou in de buurt vindt:

  • ga naar www.xtra.nl
  • klik in het menu op Xtra locaties (7e van boven)
  • er verschijnt een plattegrond met gekleurde bolletjes… ga er met je muis overheen, zonder te klikken, en de locatienaam komt in beeld
  • iets bij jou in de buurt gevonden? klik er met je muis op en het adres, telefoonnummer, website en openingstijden worden zichtbaar.