Home

“Een Slimme Senior is op tijd op de toekomst voorbereid”

Slimme Senior is een Haags platform van 55-plussers die hun toekomst in eigen hand nemen, samen met anderen. Slimme Senior is sinds de vliegende start in september 2015 uitgegroeid tot een platform met vele activiteiten en werkgroepen.
We ontmoeten elkaar in het Themacafé, organiseren allerlei activiteiten die we zelf interessant vinden, en een deel van ons is actief in werkgroepen. De werkgroep die een woongemeenschap wil opzetten is inmiddels zelfstandig verder gegaan en heet nu Naaste buren.Er is een werkgroep die het café runt. De werkgroep zorg is inmiddels daadkrachtig aan het werk met het inventariseren van de bestaande zorg.  Er zijn deelnetwerken in verschillende wijken, de  Postcodegroepen. Zie ook onze mindmap en nieuwsflitsen, over wat wij doen en gedaan hebben. Of lees ervaringen van Slimme Senioren zelf. Slimme Senioren zetten hun talenten in, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen.

Waarom Slimme Senior?
Je leven zo lang mogelijk zinvol houden, met genoeg vertrouwde mensen om je heen. Dat wil toch iedereen? Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe ontmoet je nieuwe nieuwe mensen? Hoe wil je  wonen? Hoe kom je aan goede zorg en betrouwbare hulp als het nodig wordt? Hoe voorkom je dat anderen (bijvoorbeeld je kinderen) van alles moeten gaan uitzoeken en regelen als jou iets overkomt? Als je daar op een ontspannen, creatieve manier actief aan mee wil werken, dan is Slimme Senior iets voor jou!
Meld je aan via slimmesenior@gmail.com en je krijgt bericht.

Hoe het begon
Slimme Senior is een initiatief vanuit Rijk in je Wijk. Rijk in je Wijk is in 2011 opgezet door Nelleke Cornelissen en Heleen Goddijn.
In 2015 wilden we als experiment een netwerk opzetten met mensen vanaf een jaar of 55 die hun kop niet in het zand willen steken als het gaat om ouder worden. Mensen die nu actie willen ondernemen om zo nu en in de toekomst zinvol en gelukkig te kunnen leven. We waren heel benieuwd of dit zou aanslaan. Al snel groeide ons idee uit tot een platform, waarbij nu 220 mensen zijn aangesloten, waarvan een groot deel actief meedoet. Er is een kerngroep van mensen die nu samen met ons de kar trekken. Daar zijn we heel blij mee, en we hopen op nog veel meer actievelingen, die hun eigen talent inzetten voor Slimme Senior.
Uitgangspunt is: dingen doen waar je blij van wordt en die bij jou passen.

Een wand vol ideeën en plannen!
De nieuwjaarsborrel in het Slimme Senior Café.
Marie Anne zingt de sterren van de hemel
Je ideale woonrecept! Start werkgroep wonen 14 oktober!
Picknick in de duinen
Flappen met alle wensen!
Geslaagde schrijversworkshop 2 september 2016
samen eten na afloop van het cafe
2019: De raapgroep in actie
Elke week weer!
September 2019. Demonstreren met Grootouders voor het klimaat
September demonstreren met Grootouders voor het klimaat